OBS

Produktet er på restlager. Vi forventer at have produktet på lager i uge:

Produktet tilføjes til kurven, og sendes straks ved hjemkomst

Hairpin bordben – klassiske og simple bordben

Scroll ned

Hairpin legs har eksisteret siden 1940’erne

Vidste du at hairpin legs opstod under 2. verdenskrig, da der var mangel på materialer? Som et resultat blev de tynde bordben ret populære af både producenter og forbrugere. De første hairpin bordben blev designet af Henry P. Glass i 1941. Han arbejdede i New York for designeren Russel Wright, da han fremstillede bordbenene. Siden da er bordbenene kun vokset i popularitet. Deres simple men elegante design kan give de fleste stuer, køkkener og spisestuer et let og flot udseende. Indretningsmæssigt var hairpin simpelthen før deres tid, og selvom de efterhånden har eksisteret i mere end 70 år, så kan de da i den grad siges stadig at passe godt ind i en moderne bolig.

Designeren af hairpin, Henry Glass, har også en spændende og anderledes historie. Han blev under krigen sendt til en koncentrationslejr, men Nazisterne fandt hurtig ud af hans talenter og fik ham til at designe en kirkegård for dem. Senere immigrerede Glass til USA, hvor han hjalp militæret ved ud fra hukommelse at tegne et kort over lejren.

Hairpin i mange modeller

Hairpins er med deres simple design lavet ud fra få materialer, men selvom benene anvender mindre kan de mere designmæssigt. De passer ind i flere kombinationer af møbelsammensætninger. Og især i dag hvor en moderne stil ofte er minimalistisk og hvor ‘mindre er mere’ passer benene perfekt ind.

Du kan finde flere modeller af de populære hairpins, og de findes både med 2 og 3 stænger. Ligeledes kan formen på selve benene formes forskelligt, og du finder derfor også både almindelige ‘lige’ ben, samt de mere livlige, hvor stængerne krydser – såkaldte cross hairpin.

Hairpin findes til flere typer borde og i forskellige størrelser. Du finder vores udvalg af hairpin her.

hairpin legs bordben

39 cm, 41 cm, 45 cm, 51 cm, 71 cm. Uanset om du mangler til dit sofabord, stuebord, eller spisebord kan du være sikker på at få ben i den højde du mangler. Hairpin legs 45 cm passer godt til sofabordet. Det samme gør hairpin bordben 40 cm. De mange modeller af fremstillet af samme materiale, og hos os finder du metal hairpin legs til dit gør-det-selv projekt eller spisebordet.

Benene findes også i en forstærket udgave, som derved kan bære højere vægt. Disse hairpin legs er ideelle til plankeborde og spiseborde i massivt træ. Hairpin legs er et stilsikkert valg, som kan bruges i mange år. Du kan købe benene i sæt af 3 eller 4 styks alt efter dit behov og hvilket bord du ønsker ben til. Du finder både almindelige og forstærkede udgaver af hairpin bordben 71 cm til spiseborde og plankeborde.

 • hairpin 71 2_rod_skygger

  Bordben – Hairpin – 71 cm – Sort – 2 rod – 4 Stk.

  675,00 kr.
  Vælg muligheder
 • hairpin 71 3_rod_skygger

  Bordben – Hairpin – 71 cm – Sort – 3 rod – 4 Stk.

  675,00 kr.
  Vælg muligheder
 • Tilbud Hairpin Cross
  -25%

  Bordben – Hairpin cross- 51 cm – 45 cm – 39 cm – Sort – UDGÅR

  390,00 kr.492,00 kr.
  Vælg muligheder

Design dit drømmebord

Hos planke-bord.dk har du mulighed for at designe dit eget helt unikke og rustikke plankebord og træbord, hvad end det skal være et spisebord, sofabord, langbord, cafebord eller noget helt femte.

Design og beregn her
NYHEDSBERV HER