Egetræsplanker

Hos Planke-bord.dk udvælger vi 100 % selv vores egetræsplanker, vi har i en årrække haft et tæt samarbejde med en fast hårdttræs trælast som kender vores strenge krav til egetræ, alle vores egetræsplanker kommer fra Danske og Tyske savværker og er naturligvis tørret ned til en kernefugt på 8 procent, hvilket er en meget vigtig faktor når der tales om møbel produktion, vores faste samarbejdspartner køre rund og inspicer egetræs blokkene for os og udpeger dem de vil have på lager, derefter inspicer vi selv træet inden de hjemtages til produktionen af unikke plankeborde, for nogle lyder det sikkert omsonst at egetræsplankerne skal efterses, men det er utroligt vigtigt for os at holde en høj standard ikke mindst for vores kunders skyld men også for at holde omkostningerne nede da egetræsplanker ikke er en billig råvare.

Vi har efterhånden fået et fornuftigt lager af træ, derfor er det også muligt her på siden at designe netop dit drømmebord i precist den størrelse der passer dig, og i det udtryk der passer til din bolig.

Vi bliver tit spurgt om vi sælger egetræsplanker til gør det selv plankeborde, og der er svaret nej, vi har valgt at holde fokus på at lave plankeborde og ikke være en tømmerhandel.

Egetræsplanker, egeplanker, planker i eg.
Egetræsplanker

Flådeeg

Hos Planke.bord.dk tilbyder vi også plankeborde med historie, i år 1808 tabte Danmark slaget ved Sjællands Odde og sidste danske linieskib ”Prins Christian Frederik” nedkæmpes af engelske skibe.Derefter beordret Kong Christian VII alle godsejer og adelsmænd som var i besiddelse af skov om at plante nye egetræer til den danske flåde.Tanken var god men da træerne var klar til høst var flåden gået over til skibe af metal.

Derfor er Planke-bord.dk kommet i besiddelse af flådeeg fra den tid og har mulighed for at lave plankeborde i et stykke træ (ekstra tykke og op til 100 cm. bred)

Flådeeg + 200 år
Flådeeg + 200 år