OBS

Produktet er på restlager. Vi forventer at have produktet på lager i uge:

Produktet tilføjes til kurven, og sendes straks ved hjemkomst

Vælg det rigtige træ til plankebord

Scroll ned

Guide til træsorter

Vi arbejder med flere træsorter på værkstedet i Middelfart. Hos os kan du få plankeborde i fyrretræ, eg, røget eg, elm, ask samt amerikansk valnød. (Du kan finde hele vores udvalg af færdiglavede plankeborde her.) Vi vil gerne hjælpe med at finde det rigtige træ til plankebord og du kan her læse mere om de forskellige træsorter.

De mange valgmuligheder kan gøre det svært at vælge det rigtige træ. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det træ, der passer bedst til dit bord og med at du træffer det rigtige valg.

Derfor har vi udarbejdet denne guide: træ til plankebord, som giver dig et overblik over de forskellige træsorter, hvad forskellen er og hvad, der hver især gør dem ideelle til møbler. Du finder her inspiration til at vælge den helt rigtige træart – uanset om det er til et nyt plankebord, skrivebord, bænk, hylde eller noget helt femte.

Find de rigtige træsorter til dit plankebord

Fyrretræ

Fyrretræ er det mest brugte træ i Danmark og næstmest producerede i Norden. Det er en populær træsort med ca. 100 arter af nåletræer.

Træ i fyr er oftest lys i farven og kan være med til at give hjemmet en naturlig neutral stil med dens blege rødbrune udseende. Rustikke fyrretræsmøbler var meget populære i 70’erne, men møbler i fyr oplever i den grad en voksende popularitet igen.

Træsorten anvendes til både tømmer og papirmasse globalt. Vi anvender fyrretræsplanker til at producere plankeborde.

Vores borde i fyr fås i 7 størrelser og vi giver et gratis sæt bordben med. Du finder plankebordene i fyrretræ her.

Eg

Egetræ er en meget stærk og holdbar træsort. Derfor bliver eg også brugt til alt fra gulv til møbler. Eg har historisk også været et populært valg til bindingsværket i gamle huse og til skibe.

Træets egenskaber har gjort eg eftertragtet, og gennem årtierne er de store egeskove svundet ind grundet rovdrift.

En af løsningerne var Kong Christian VII med til at implementere efter 1807. Der var brug for nyt træ til flådeskibe, og han beordrede derfor beplantningen af nye egetræer. Men da træerne havde voksede sig store var skibsproduktionen overgået til metal. Du kan læse mere om træet her.

Det har gjort det muligt for os at lave plankeborde med flådeeg. 200+ år gammelt egetræ med historie og sjæl er helt specielt at få hjem i stuen. Det har du mulighed for med et plankebord fra os.

Du finder vores udvalg af egeplankeborde her.

Røget eg

Ønsker du et bord i egetræ? Men passer den lyse træfarve ikke ind hjemme hos dig? Du kan vælge røget eg, som er syrebehandlet træ. Behandlingen har gjort farven mørkere. Din bolig får derved en anden stil med den mørkere røget eg.

Elm

I Danmark findes der 3 sorter af elmetræer, og meget udbredt i resten af Europa. Elm kan blive op til 35 meter højt. Elmetræ bliver normalt fældet når det fylder 80 år. Årringene er tydelige i træet, hvor elm er lys og kernen rødbrun.

Elm er meget stærkt og holdbart – derfor egner elm sig også til møbler, herunder også hylder, bænke og plankeborde.

Ask

Asketræ er på grund af sin smidighed og styrke velegnet til møbelproduktion. Træsorten er lys gullighvid i farven.  Asketræer vokser naturligt i størstedelen af Europa, også i Danmark.

Ask er blevet brugt i middelalderen til vikingeskibe, heriblandt det kendte skib Helge Ask som er et af Skuldelevs-skibene på Vikingemuseet i Roskilde.

Træsorten er ligeledes blevet brugt til de første flyvemaskiner, fordi det er så stærkt og sejt.

Vi arbejder også med ask, og du kan blandt andet finde bænke og bordben i høj kvalitet på vores webshop. Alle vores plankeborde bliver produceret på vores værksted i Middelfart.

Amerikansk Valnød

Amerikansk valnød er en meget eftertragtet eksotisk træsort. Træets smukke mørkebrune farve og de tydelige årer giver plankerne en unik struktur.

Valnød er et slidstærkt, hårdt og tungt træ. Dette gør det populært til møbler. Træplankerne bliver importeret fra Nordamerika.

Vi laver også plankeborde i amerikansk valnød. Bordene er håndlavede og vi sikrer at kvaliteten på både træet og det færdiglavede bord er i top. Du finder vores plankeborde i valnød her.

 

Du har mulighed for at designe dit eget plankebord her. Du vælger selv træ til plankebord og kan frit vælge mellem de forskellige træsorter. Når du designer dit eget bord, bestemmer du selv mål og udseende. Du er ligeledes velkommen til at kontakte os på tlf. 71 963 863 eller send os en mail til info@planke-bord.dk.

Design dit drømmebord

Hos planke-bord.dk har du mulighed for at designe dit eget helt unikke og rustikke plankebord og træbord, hvad end det skal være et spisebord, sofabord, langbord, cafebord eller noget helt femte.

Design og beregn her
NYHEDSBERV HER