OBS

Produktet er på restlager. Vi forventer at have produktet på lager i uge:

Produktet tilføjes til kurven, og sendes straks ved hjemkomst

Guide til rundt spisebord på mål

Scroll ned

Størrelsesguide til rundt spisebord

Er du interesseret i et rundt bord, men i tvivl om hvor stort det skal være i diameter (Ø)? Så skal du læse med her. Vi giver dig den ultimative guide til størrelse på runde spiseborde.

Når du bestiller et rundt plankebord hos os, bestemmer du selv størrelsen. Det kan godt gøre det svært at vælge de helt rigtige mål. Vi anbefaler at du vælger målene ud fra, hvor mange der skal sidde ved bordet, samt hvor meget plads du har i boligen til bordet.

Hvor stort skal et rundt bord være?

1 person skal bruge ca. 60 cm ved bordet.

Normalt regner man med at en kuvert til en person er 60 cm. Det giver plads til nok til at man kan sidde ved bordet uden at skubbe til hinanden med albuen.

Vi laver vores runde borde fra Ø 90 til 230 cm. Det giver plads til de antal personer du ønsker ved bordet. Derudover har du også mulighed for at vælge et rundt bord med tillægsplade. Tillægspladen giver yderligere plads til 2 ekstra personer.

Det største runde bord vi kan lave, har en diameter på 230 cm og med tillægsplade bliver bordet ovalt med en total størrelse på 280×230 cm – Altså et meget stort bord.

Find vores runde borde her:

 • Tilbud Vally med valnød olie stjernestel (3)
  -29%

  Vally – Rundt bord – Ø 120 – Valnød olie – Stjernestel

  4.799,00 kr.
  Vælg muligheder
 • Tilbud Vally ibenholt olie ø 120 cm stjernestel (3)
  -29%

  Vally – Rundt bord – Ø 120 – Ibenholt olie – Stjernestel

  4.799,00 kr.
  Vælg muligheder
 • Rustik rundt bord - Eg - Ø 95-230 cm

  Spisebord rundt bord – Eg med udtræk – Ø 90 – 230 cm

  16.700,00 kr.30.700,00 kr.
  Vælg muligheder
 • Rustik rundt bord - Eg - Ø 95-230 cm

  Rustik rundt bord – Eg – Ø 95-230 cm

  12.200,00 kr.26.200,00 kr.
  Vælg muligheder

Størrelser på vores runde borde (fra Ø 90 cm til Ø 230 cm)

I tabellen herunder har vi udregnet hvor mange personer kan sidde ved hver størrelse (hvis hver person fik 60 cm plads af omkredsen af bordet).

størrelse til rund bord

Derudover har du mulighed for at tilvælge tillægsplade. Vælger du et rundt spisebord med udtræk får du ekstra 50 cm. Bordet bliver ovalt når tillægspladen er i brug, og giver 2 ekstra pladser.

Hvor mange kan sidde ved rundt bord?

Se hvilken størrelse (diameter Ø) du skal vælge efter antal af personer:

Ø 90-95 cm = ca. 4 personer

Ø 100-110 cm = ca. 5 personer

Ø 115-130 cm = ca. 6 personer

Ø 135-150 cm = ca. 7 personer

Ø 155-170 cm = ca. 8 personer

Ø 175-190 cm = ca. 9 personer

Ø 195-205 cm = ca. 10 personer

Ø 210-220 cm = ca. 11 personer

Ø 225-230 cm = ca. 12 personer

Tillægsplade = 2 ekstra personer

Design dit eget runde bord og vælg selv størrelsen

Et rundt bord passer godt til både spisestuen og køkkenet. Det runde spisebord kan være med eller uden udtræk. Vælger du et rundt bord med udtræk får du plads til 2 ekstra personer når tillægspladen er i brug. Når gæsterne er gået hjem igen, kan du fjerne tillægspladen, og få et mindre bord, som ikke fylder så meget.

Du har mulighed for at vælge mellem 4 olier som hver især er med til at give bordet et unikt udseende. Vores runde plankeborde kan laves efter dine mål og du bestemmer derfor også selv, om du ønsker et lille rundt bord til lejligheden eller et kæmpe rundt spisebord med tillægsplader med plads til 14 personer.

Vores runde borde bliver lavet i flere træsorter med en tykkelse på ca. 40 mm. Bordene bliver håndlavede af massive planker på værksted i Middelfart. De runde borde er med hairpin bordben i en robust udgave som kan bære vægten.

Fylder rundt bord eller firkantet bord mest?

Et firkantet bord vil typisk fylde mere en et rundt bord. Du kan vælge hvad du ønsker efter egne præferencer og hvilken stil der passer bedst til dit hjem. Vi laver både runde og firkantede/kvadratiske borde.

Et rundt spisebord i eg er en af de populære modeller. Især rundt bord til 6 personer og rundt bord til 8 personer. De kan hver især typisk have plads til både familie og gæster.

Et rundt bord i træ passer godt ind i den nordiske indretning og de fleste danske hjem. Bordet vil holde i mange år frem. Ønsker du rundt spisebord Ø120 eller spisebord Ø150 cm kan vi sagtens lave dem her i Middelfart på bestilling.

Vi glæder os til at høre fra dig og lave dit nye bord.

Bliv inspireret af kundebillederne i galleriet, eller se vores håndværk på Pinterest.

Design dit drømmebord

Hos planke-bord.dk har du mulighed for at designe dit eget helt unikke og rustikke plankebord og træbord, hvad end det skal være et spisebord, sofabord, langbord, cafebord eller noget helt femte.

Design og beregn her
NYHEDSBERV HER