OBS

Produktet er på restlager. Vi forventer at have produktet på lager i uge:

Produktet tilføjes til kurven, og sendes straks ved hjemkomst

Guide: Sådan vedligeholder du dit plankebord

Scroll ned

Guide: Sådan vedligeholder du dit plankebord – Læs med og lær mere om pleje af plankebord

Har du købt et nyt plankebord? Trænger dit bord til en kærlig hånd? Eller er du bare nysgerrig på hvordan man vedligeholder et plankebord? Du finder helt sikkert dine svar her. Læs med vores guide: Sådan vedligeholder du dit plankebord.

Vi har udarbejdet denne guide med henblik på at hjælpe dig på vej, og besvare alle de spørgsmål du måske sidder med.

For det første er det vigtigt at sige, at ikke alle plankeborde er ens, og vi kan kun besvare spørgsmål om vedligeholdelse vedrørende vores egne plankeborde.

Vores borde er fremstillet med træ der er tørret ned til en kernefugt på ca. 8-10%, hvilket er normalt for møbelproduktion. Dette sikrer et holdbart produkt.

Hvorfor er det vigtigt at du vedligeholder dit plankebord?

Det er vigtigt at pleje ens plankebord, da bordet er fremstillet af træ. Det lyder måske dumt, men faktisk er naturtræet i dit bord levende. Det betyder i praksis at dit bord står og arbejder ved ændringer af fugt og temperatur. Træet kan udvide sig og der kan ske forskydninger ved store temperatursvingninger.

Falder luftfugtigheden hurtigt til en lav fugtighed er der en chance for at træ revner. Det er naturligt at træet åbner sig. Dette er også en af grundene til at vores træ er ovntørret. Ovntørret træ ned til ca. 10% reducerer hvor meget træet ændrer sig. Det er dog stadigt vigtigt at produktet står i normal stuetemperatur. Det må ikke stå op af en radiator eller brændeovn!

Vi anbefaler efterbehandling med olie. Du må ikke stille glas eller andet direkte på bordet i de første 14 dage. Dette er vigtigt, da olien skal have tid til at gennemhærde.

Olien trækker ned i træet og sørger for at lukke overfladen.

Vores udvalg af olier:

 • Natur olie

  Natur olie – Planke-bord.dk

  159,00 kr.
  Vælg muligheder
 • Valnød olie

  Valnød olie – Planke-bord.dk

  159,00 kr.
  Vælg muligheder
 • Ibenholt olie

  Ibenholt olie – Planke-bord.dk

  159,00 kr.
  Vælg muligheder
 • Hvid olie

  Hvid olie – Planke-bord.dk

  159,00 kr.
  Vælg muligheder

Hvordan påføres olie på plankebord?

Du skal behandle dit plankebord 14 dage efter modtagelse første gang. Hos os modtager du 1 bøtte olie med bordet. Den holder til 2-3 behandlinger.

Olien påføres overfladen indtil du fornemmer at træet ikke kan suge mere.

Du skal huske at tørre olien med årene. Husk også kanterne.

Det er vigtigt at du tørrer bordet helt af med en tør klud eller et stykke stof når det har trukket.

Vi anbefaler at du oliebehandler bordet 2-3 gange årligt eller efter behov, hvis bordpladen føles tør. Vi tilbyder vores egen italienske kvalitetsolie.

Se hvordan du olierer et plankebord:

Hvad med generel rengøring af plankebord?

Rengøring, aftørring og andre behandlinger af bordpladen skal altid foregå med åreretningen i træet. Ved at rengøre jævnligt, vedligeholder du dit plankebord.

Hvis du aftørrer med en fugtig klud, er det vigtigt at du med det samme eftertørrer med en tør klud. Du kan holde bordet rent med en tør, ren klud eller en våd, opvredet i mildt opvaskemiddel. Husk efterfølgende at tørre af hvis du bruger en våd klud!

Du skal ligeledes undgå at stille varme kopper og gryder direkte på træet. Varme ting kan giver skjolder og ødelægge overfladen.

Vi anbefaler at du anvender dækservietter og kopunderlag på bordet, og altid er opmærksom på ikke at stille de meget kolde eller varme ting direkte på planketræet.

Har du spørgsmål til hvordan du vedligeholder dit plankebord?

Vi håber at du har fået svar på vedligeholdelse af træbordplader i denne guide, men har du stadig spørgsmål eller er du i tvivl om noget i relation til vores plankeborde, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

Du kan skrive en mail til info@planke-bord.dk eller ringe til os inden for vores åbningstider, som du finder her.

Design dit drømmebord

Hos planke-bord.dk har du mulighed for at designe dit eget helt unikke og rustikke plankebord og træbord, hvad end det skal være et spisebord, sofabord, langbord, cafebord eller noget helt femte.

Design og beregn her
NYHEDSBERV HER