OBS

Produktet er på restlager. Vi forventer at have produktet på lager i uge:

Produktet tilføjes til kurven, og sendes straks ved hjemkomst

Fyrretræsbord på mål

Scroll ned

Plankebord i fyr

Er du interesseret i et fyrretræsbord? Skal bordet være billigt, men stadig have samme kvalitet som forventes af et håndlavet bord? Vi laver plankebord i fyr. Fyrretræ er billigere træ end andre træsorter, og derfor kan vi også lave plankebordet til en lavere pris.

Fyrretræ er blødere end eg, og der kan derfor også hurtigt komme mærker i træet, hvis man ikke er forsigtig. Dette er dog en generel risiko som også findes ved andre træsorter. Fyr har den karakteristiske lyse farve og findes ofte med mange knaster, da fyrretræ har mange grene.

Herunder kan du se et af vores plankeborde i fyr med valnød olie.

Plankebord fyr 2 planker og valnød olie

Fyrretræsbord på mål

Vi kan lave et nyt fyrretræsbord i netop den størrelse du har brug for. Plankeborde i fyr laver vi med 3 planker, da fyrtræer er tyndere end andre træer og det derfor ikke er muligt at få et bredt bord på 90-100 cm i 1 eller 2 planker. Stammen på træet er simpelthen for smal.

Du vælger om vi skal tilskære kanterne i 15 eller 90 grader, eller om du ønsker naturkanter. Naturkant beholder det naturlige sving i træet.

Udover kant skal du også vælge bordben. Vi har et stort udvalg af ben i både metal og træ. Du finder dem alle HER.

Vi har 4 træolier du kan vælge imellem. De ændrer hver især farven og udseendet på bordet. Natur, hvid, valnød eller ibenholt. Naturolien er transparent og fremhæver træets naturlige struktur og farve. Den giver bordet et gyldent skær. Hvid olie tilføjer hvidfarvede pigmenter i træet, hvor du får et olieret bord, der er lysere end de andre olier. Valnød efterligner farven på valnøddetræ. den giver bordet et rødligt skær, som passer godt til andre mørke træsorter. Ibenholt olien er mørk og giver bordet et unikt udseende, der tilføjer sortpigmenteret olie til strukturen i træet.

Uanset hvad du vælger, kan du være sikker på at få et unikt bord, hvor der ikke findes 2 ens. Det unikke ved et plankebord er at man sagtens kan efterligne borde med de samme designvalg – dog vil alle borde alligevel blive anderledes i udseendet, da et natur materiale som træ, aldrig har samme struktur eller komme fra samme fyrtræ.

Hvad er fyrretræ og findes træerne i Danmark?

Fyrretræ – eller skovfyr som sorten også kaldes – er en af de træsorter der importeres mest af til Danmark. Det bruges primært til planker og brædder i byggeri. Skovfyr er en udbredt træsort i de danske skove, men det træ der bliver brugt til møbelproduktion er ofte importeret fra europæiske savværker. Der findes mere end 90 fyrretræsarter, hvor 10 findes naturligt i Europa – Faktisk udgør skovfyr 40% af Sveriges skove.

I de danske skove har vi omkring 5 forskellige arter af fyr, som tilsammen udgør ca. 10% af det samlede skovareal. Du finder fyr i skoven, især i områderne omkring Silkeborg, Djursland, Nordsjælland og på Læsø.

Fyr er nåletræer. Nåletræerne er kendetegnet ved de grønne nåle som på fyr sidder i bundter af to. Desuden har træsorten også frugt som sidder i kogler, der udvikles over 2 år. Koglerne er især brugt til juledekorationer.

fyr kogle

 

Hvorfor skal jeg vælge et bord i fyr fra Planke-bord.dk?

Du skal vælge et plankebord i fyr, fordi du får et håndlavet plankebord efter dine ønsker til fast lav pris. Vores plankeborde er udført med den største kærlighed for træet. Du er dermed også sikret dansk håndværk og design som passer utroligt godt ind i det nordiske hjem. Plankeborde i fyr er tidløse og håndværket gør også at de holder mange år frem – passer du godt på dit bord kan det holde i årtier.

Du skal vælge planke-bord.dk fordi du får et af vores unikke borde til en overkommelig pris. Vi har mange års erfaring med at lave plankeborde i alle størrelser. Derudover får du en god personlig service, hvor du er med i processen. Du designer dit bord, vælger størrelse osv. Vi sender billeder af plankerne inden vi begynder, så du kan godkende strukturen og bordets udseende. Herefter laver vi bordet efter dine specifikationer. Du får det leveret direkte hjem, enten til kantsten eller med indbæring og montering. Du kan også vælge selv at hente bordet hos os i Middelfart og spare fragten. Det er op til dig.

Kontakt os og hør mere om mulighederne eller design dit fyrretræsbord HER.

Mangler du inspiration?

Du kan altid tjekke vores håndværk og de flotte kundebilleder i inspirationsgalleriet HER.

Derudover deler vi nyheder, tilbud, billeder fra glade kunder og nye borde fra showroom på vores sociale medier. Følg os på Pinterest eller Instagram og få det nyeste fra os direkte i dit feed.

Vi håber at få lov til at lave dit nye plankebord.

fyrretræ blog

Design dit drømmebord

Hos planke-bord.dk har du mulighed for at designe dit eget helt unikke og rustikke plankebord og træbord, hvad end det skal være et spisebord, sofabord, langbord, cafebord eller noget helt femte.

Design og beregn her
NYHEDSBERV HER